Česta pitanja

Kako priložiti zadatke?

Zadatak se može ručno upisati u predviđeno polje u procesu naručivanja ili priložiti u formatu slike također u procesu narudžbe ili na mail [email protected]. Nema ograničenja na broj priloga s zadacima.

Koju opremu trebam za održavanje online instrukcija?

Treba vam:

 • Laptop/kompjuter sa kamerom i mikrofonom ili pametni telefon sa kamerom (preporučujemo stalak odnosno tripod za mobitel)
 • Instalirane aplikacije kao npr. Whatsap, Skype, Zoom, MS Teams
 • Pristup internetu min 10 Mbit/sec kod download

Kako dogovoriti termin?

U postupku narudžbe korisnik predlaže datum instrukcija i raspon sati po želji. Unutar 3 sata dobiva automatsku potvrdu termina ili novi prijedlog ukoliko predloženi termin nije dostupan. Ako nakon 2 prijedloga nije moguće usuglasiti termin, narudžbu preuzima administrator i traži novog dostupnog instruktora.
​​​​​​​
U slučaju ako je nemoguće dogovoriti termin u željenim rokovima korisniku se unutar 48 sati vrši povrat uplate u istom iznosu koji je uplaćen.

Kako platiti?

Predviđena su 3 načina plaćanja:

 • Kreditne kartice Diners, Maestro, Visa, Mastercard
 • Ponuda/virman
 • Direktno sa IBAN-a korisnika na IBAN ematematika.hr

Preporučujemo opciju IBAN to IBAN (c) kao najbrži i najekonomičniji način plaćanja. Novac se najkraćim putem skida sa računa korisnika i prebacuje na račun ematematika. Gotovinske uplate nisu moguće.

U kojim slučajevima je priznata reklamacija i povrat ukupnog ili dijela uplaćenog iznosa?

Povrat cijelog iznosa moguć je ako:

 • Nije moguće uskladiti termin prihvatljiv i korisniku i instruktoru
 • Ukoliko korisnik nije zadovoljan uslugom na prvom satu na prvim online instrukcijama (samo za jedan sat)
 • Ako dostavljena riješenja zadataka nisu točna (korisnik ima opciju u procesu reklamacije tražiti ispravno riješenje ili povrat novca).
 • Ako korisnik otkaže ONLINE INSTRUKCIJE najkasnije 12 sati prije potvrđenog termina.

Povrat dijela iznosa (max 50% jedne uplate) moguć je samo u slučaju kada instruktor nema zadovoljavajuće tehničke uvjete/opremu odnosno komunikacijski kanal često puca pa su reducirani slika i/ili zvuk.

Da li je moguće izabrati instruktora?

Korisnik može odabrati instruktora i upisati njegovo ime u polje NAPOMENE. U slučaju da željeni instruktor nije dostupan javiti će vam se administrator za daljnji dogovor i nove prijedloge.

Da li se usluge odnosno instrukcije mogu naručiti iz svih gradova u RH?

Web servis ematematika.hr pruža uslugu učenicima u svim regijama i gradovima RH koji imaju pristup internetu. Pri tome npr. učenik iz Zagreba može dobiti uslugu od instruktora iz Rijeke, a učenik iz Rijeke od instruktora iz Zadra.

Da li mogu dobiti usluge uvijek od istog instruktora?

Da, pogotovo ako se radi o trajnim ili češćim instrukcijama, ponekad ovisno o dostupnosti. Najčešće iznimke su da ponekad uskače alternativni instruktor kad je prvi instrukor spriječen, a termin instrukcija nije odgodiv.

Koje je radno vrijeme za instruktore?

Svaki dan 7 dana u tjednu od 08.00 do 20.00 sati.

Da li je moguće naručiti instrukcije uživo 1 na 1?

Instrukcije uživo moguće je tražiti isključivo zahtjevom ili mailom na administratora pod slijedećim uvjetima:

 • Kad je korisnik zainteresiran za dugotrajne instrukcije
 • Kad u gradu korisnika postoji raspoloživi instruktor.

U ovoj opciji postoji mogućnost korekcije cijene, ali način plaćanja je isti kao i kod svih ostalih usluga odnosno isključivo putem web servisa ematematika.hr.