Uvjeti korištenja

1.    UVOD


1.1. O NAMA


1.1.1. eMatematika je web servis odnosno komunikacijska i tehnološka platforma koje omogućuje korisnicima da pronađu instruktore iz matematike i na taj način dobiju pomoć u savladavanju gradiva iz matematike. Specifičnost ovog web servisa je da se sve poduke i sva rješenja isporučuju online uz pomoć najnovijih internet tehnologija.


1.1.2. Prihvaćanjem uvjeta korištenja izjavljujete da ste se upoznali, razumjeli i suglasili s našim uvjetima te da prihvaćate pravila i uvjete navedene u njima. Ukoliko niste suglasni s uvjetima korištenja, molimo Vas da ne koristite ove stranice. Za vrijeme korištenja i pristupanja stranicama web servisa ematematika.hr primjenjuju se navedeni uvjeti korištenja, kao i svi pozitivni propisi Republike Hrvatske.


1.1.3. Uvjeti korištenja dostupni su na web stranici ematematika.hr i mogu u svakom trenutku dopuniti novim odredbama. Na svaku narudžbu primjenjuju se Uvjeti korištenja objavljeni na web stranici u trenutku naručivanja usluge. Društvo eMatematika zadržava pravo u bilo kojem trenutku promijeniti Uvjete korištenja, uz objavu na web stranici.


1.1.4. U slučaju promjene Uvjeta korištenja odnos sa svakim pojedinačnim korisnikom se ravna prema uvjetima koji su vrijedili u trenutku nastanka narudžbe.


1.1.5. Sva komunikacija između Korisnika i web servisa odvija se putem maila i telefona.


1.1.6. Korisnikom se smatra svaka fizička ili pravna osoba koja je naručila usluge putem web servisa ematematika.hr.1.2. TERMINI


1.2.1. Prijedlog i uplata termina odnosno usluge putem web servisa www.ematematika.hr smatra se narudžbom. Plaćanje se vrši prema trenutno važećem cjeniku dostupnom na web servisu www.ematematika.hr.


1.2.2. Rezervirani termin nije obvezujući. Provjera dostupnosti odabranog termina vrši se nakon primitka potvrde o uplati narudžbe. Ukoliko odabrani termin nije dostupan, web servis će pravovremeno obavijestiti Korisnika i ponuditi alternativni termin. Ukoliko nije moguće uskladiti termin prihvatljiv i korisniku i instruktoru ematematika.hr vrši povrat novca na račun korisnika najkasnije 48 sati od uplate korisnika.


1.3. OTKAZIVANJE


1.3.1. Ugovor za uslugu je sklopljen u trenutku prihvaćanja Uvjeta korištenja i uplate narudžbe od strane Korisnika.


1.3.2. Korisnik ima mogućnost otkazivanja svoje narudžbe najkasnije 12 sati prije dogovorenog termina. Povrat sredstava na račun korisnika vrši se na isti način kao i uplata, najkasnije 48 sati od momenta otkazivanja.


1.3.3. Korisnik može otkazati narudžbu pisano na e-mail adresu [email protected]. Korisnik dobiva na svoju e-mail adresu potvrdu da je narudžba otkazana.


1.3.4. Ukoliko korisnik otkaže narudžbu nakon gore propisanog roka nema osnove za povrat uplaćenih sredstava.


1.4. CIJENE


1.4.1. Sve cijene na web stranici www.ematematika.hr izražene su u kunama i to sa svim uključenim porezima.


1.4.2. Uz redovne cijene usluga, eMatematika.hr pridržava pravo akcijskih cijena koje vrijede za korisnike tijekom akcijske kampanje.


1.5. PLAĆANJE


1.5.1. Plaćanje je moguće izvršiti virmanom/internet bankarstvom, kreditnom karticom (Visa, Mastercard, Maestro, Diners) i opcijom IBAN to IBAN (direktno sa računa korisnika na račun ematematika.hr).


1.5.2. Web servis ematematika.hr pruža sva potrebna tehnološka i organizacijska rješenja za potpuno siguran transfer sredstava. Prijenos osjetljivih osobnih i transakcijskih podataka na web stranici se odvijaju u sigurnom načinu rada pomoću SSL protokola (SecureSocketsLayer). Podaci se kodiraju i prenose na zakupljeni server u zaštićenom obliku. Ovaj sustav također sprječava da bilo tko presretne osobne i transakcijske podatke koje korisnik šalje na web stranicu.


1.5.3. Korisnik je dužan provjeriti točnost podataka na računu i eventualne žalbe podnijeti u zakonom propisanom roku.


1.6. REKLAMACIJE


1.6.1. Sve reklamacije ispred ematematika.hr zaprima administrativni odjel web servisa i dostavlja odgovornom instruktoru.

 
1.6.2. Korisnik prigovor na obavljenu uslugu ili isporučeno rješenje mora podnijeti najkasnije u roku 24 sata od isporuke usluge pisanim putem na e-mail adresu [email protected] svakim danom od 8:00 do 20:00 sati ili putem kontakt obrasca sa točnim opisom reklamacije i poslanim materijalom.


1.6.3. U slučaju opravdane reklamacije korisnik ima pravo na dobivanje ispravnog rješenja ili povrat novca za sporan zadatak /zadatke najkasnije 48 sati od momenta zaprimanja reklamacije.


2.    ODGOVORNOSTI EMATEMATIKA


2.1. Izgradit ćemo i održavati web stranicu i uslugu eMatematika.hr te podržavati [99%] kontinuiranu upotrebu internetskih alata. Upozorit ćemo na svako planirano održavanje i prekid vremena unaprijed, koliko je moguće.


2.2. Investirat ćemo u alate i usluge kako bismo korisnicima i instruktorima pomogli u potpunosti iskoristiti web stranicu.


2.3.Organizirati ćemo servisni tim i centar za povratne informacije, elektronički (putem e-pošte i poruka na web stranici) i putem telefona.


2.4.Mi činimo razumne napore da provjerimo točnost i bezvremenost sadržaja web stranice, uključujući identitet instruktora, njihove reference i kvalifikacije kao i točnost isporučenih rješenja unutar usluga eMatematika.


2.5. Uložit ćemo razumne napore da web stranicu održavamo bez virusa i štitimo od zlonamjernih Internet sofware-a, ali zbog prirode Interneta to ne možemo jamčiti. Korisnici su odgovorni za postavljanje vlastitih internetskih sigurnosnih postavki.


3.    UVJETI KORIŠTENJA


3.1 ODGOVORNOSTI KORISNIKA


3.1.1. Korisnik koji naručuje uslugu i vrši plaćanje mora imati 18 ili više godina.
 

3.1.2.Kada ocjenjujete kvalitetu usluge i kompetencije instruktora trebate se pouzdati u vlastitu prosudbu. Zbog broja instruktora ne može se zajamčiti da je svaki profil na web stranici cjelovit, točan ili ažuriran. Na bilo kakav sadržaj koji predstavlja savjet, preporuku ili naše odobrenje možete se osloniti ukoliko je vidljivo i jasno istaknut na stranici.


3.1.3. Odgovorni ste za svoju internetsku sigurnost i tehničku kompatibilnost s eMatematika.hr.


3.1.4. Morate prijaviti sve uvredljive, nametljive, ilegalne ili klevetničke materijale ili postupke od strane instruktora.


3.1.5. Web stranica se smije koristiti samo u osobne svrhe; identificirati instruktora u vašu osobnu korist i / ili u korist članova uže obitelji ili u svrhu preuzimanja obrazovnih usluga. Nije dopušteno bilo kakvo korištenje u komercijalne svrhe izvan ovoga, kako bi se nagovorilo ostale korisnike da napuste uslugu ili instruktore da povremeno posluju izvan stranice eMatematika. Svaka povreda ili sumnja na kršenje ove klauzule može rezultirati uskraćivanjem usluge.


3.1.6. Korisnik se obvezuje da neće s instruktorom sklopiti direktni dogovor o uslugama bez posredovanja web servisa ematematika.hr. Korisnik i instruktor odgovaraju za svu štetu nanesenu web servisu ematematika.hr za kršenje ove odredbe.


3.1.7. Korisniku za kojeg se smatra da krši ova pravila može se uskratiti pristup ovoj web stranici.


3.2. REGISTRACIJA


3.2.1. Određene funkcije web stranice dostupne su samo registriranim korisnicima.


3.2.2. Možete se registrirati kao registrirani korisnik koji daje svoje ime, adresu e-pošte, broj telefona i određuje zaporku.


3.2.3. Morate koristiti svoje pravo ime i lozinku morate čuvati u tajnosti.


3.2.4. Pridržavamo pravo odbiti registrirati bilo koju osobu kao Registrirani korisnik.


3.2.5. Morate biti jedini korisnik svog računa; kada se prijavite i date svoju lozinku, pretpostavit ćemo da ste osoba koja nam daje upute. Ukoliko vaše dijete ili član uže obitelji nema 18 godina morate dati suglasnost za korištenje usluga eMatematika, uz izuzetak plaćanja. Plaćanje usluge mora obavljati samo Registrirani korisnik. Suglasnost možete dati pod opcijom Suglasnost unutar vašeg korisničkog profila.


3.2.6.Ako smatrate da je zaporka ugrožena, morate nas odmah obavijestiti. Bit ćete odgovorni za upute i transakcije u vaše ime sve dok nas ne obavijestite.


3.3. KORISNIČKI MATERIJAL 


3.3.1. Vi ste jedini odgovorni za bilo koji materijal koji dostavite na web stranicu. Mora biti istinit i točan. Ne smijete na bilo koji način govoriti ili unositi bilo što ilegalno, klevetničko ili uvredljivo.


3.3.2. Podnošenjem materijala na web stranicu jamčite da imate potpuno pravo na to i omogućite društvu eMatematika neekskluzivno, besplatno, neograničeno dopuštenje za kopiranje, preinaku, distribuciju, prikazivanje i stvaranje izvedenih djela iz tog materijala; i odričete se svojih prava da vas identificiraju kao autora.


3.4. PROMJENE


3.4.1. Možemo ograničiti broj profila koje korisnik može pregledati i / ili broj poruka i zahtjeva za rezervaciju koje korisnik može poslati, u određenim razdobljima, po našem vlastitom nahođenju.


​​​​​​​3.4.2.Možemo pratiti, uređivati i uklanjati Korisničke podatke u bilo kojem trenutku i bez prethodne obavijesti.


3.4.3. Možemo obustaviti ili ukinuti bilo kojeg Korisnika i blokirati određene IP adrese radi zaštite naše usluge, u bilo koje vrijeme i bez prethodne obavijesti ili razloga.


3.4.4. Možemo mijenjati značajke i uvjete web stranice u bilo kojem trenutku i bez prethodne obavijesti.


3.4.5. Sve promjene ovih Uvjeta bit će objavljene na mreži. Trudit ćemo se da registrirane korisnike obavijestimo e-poštom 30 dana prije nego što promjene stupe na snagu.


4.    ZAŠTITA I UPORABA PODATAKA


4.1.Privatnost


4.1.1. Vaše ćemo osobne podatke čuvati, tretirati ih kao povjerljive i prenositi ih drugima samo u slijedećim slučajevima:


1. za potrebe koje smo objasnili kad ste se registrirali odnosno za potrebe plaćanja i kontakta sa instruktorom


2. ako nas vi to zatražite ili dajete svoje dopuštenje za to


3. ako moramo prema zakonu i zakon to dopušta.


4.1.2.Korištenje vaših osobnih podataka poslanih na ili putem web stranice uređeno je našim Pravilima o privatnosti.


4.1.3. Mi kao administrator podataka možemo koristiti vaše podatke za statističku analizu, za razvoj i poboljšanje naših proizvoda, za ažuriranje naše evidencije, za identifikaciju proizvoda koji bi vas mogli zanimati, kako bi vas informirali o svom računu i proveli istraživanje tržišta.


4.1.4.eMatematika neće prodavati vašu adresu e-pošte (i sami ne volimo SPAM poštu).


4.1.5 Bilježimo sve zahtjeve sa naše web stranice ili obrasce s naše web stranice, uključujući datum i vrijeme te IP adresu ili korisnika. Te se informacije upotrebljavaju za analizu prometa i istraživanje upotrebe i zloupotrebe web stranice.


4.1.6.Možemo također pohraniti podatke o vama koristeći kolačiće. Kada posjetite web stranicu, šaljemo ih na vaše osobno računalo ili drugi pristupni uređaj. Oni omogućuju web stranici da prati vaše prijavljene statuse, broj posjeta određenoj stranici itd. Možete izbrisati ove kolačiće, ali to će rezultirati ponovnim unosom podataka. Pojedinosti o kolačićima koje koristimo navedene su u odjeljku 6.


4.1.7. Obrađujemo i pohranjujemo podatke o platnim karticama u suradnji sa firmom Corvus koja je registrirana i certificirana za usluge internetskog plaćanja.


4.2. Intelektualno vlasništvo. Logotip eMatematika je vlasništvo eMatematika i ne smije se kopirati ili distribuirati bez pristanka.


5.    OBVEZE


5.1.Instruktor je odgovoran samo za predvidljivu štetu koja proizlazi izravno iz naših vlastitih kršenja ovih uvjeta, nemara ili namjernog kršenja zakona do maksimuma iznosa naknade koju ste nam uplatili u toku jednog mjeseca, a neposredno prije datuma vaše reklamacije.


5.2. Nećemo biti odgovorni za bilo kakav gubitak ili štetu proizišlu iz bilo koje pogreške ili netočnosti u podacima ili materijalu na web stranici koju ste dali vi ili bilo koji drugi korisnik, ili bilo kakve nepažnje, kršenja ugovora, lažne prezentacije ili namjernog kršenja ponašanja povezanih s korištenjem stranice ili prodaju obrazovnih usluga od strane bilo kojeg korisnika (osim našeg).


5.3. Nećemo biti odgovorni za bilo koji neizravni, posebni ili posljedični gubitak ili štetu nastalu zbog ili kao posljedica izgubljenih podataka, bilo kakvog kašnjenja ili neizvršenja vlastitih obveza iz ove politike zbog okolnosti izvan naše razumne kontrole.


5.4. Instruktori nisu zaposlenici i odgovorni su za vlastito ponašanje i ponašanje na i izvan stranice.


6.    OPĆENITO


6.1.    MJERODAVNO PRAVO I NADLEŽNOST


6.1.1.U slučaju spora strane će ga pokušati riješiti dogovorom.


6.1.2 Na odnos između web servisa www.ematematika.hr i Korisnika primjenjuju se zakoni Republike Hrvatske, a u slučaju spora nadležan je stvarno nadležni sud u Zagrebu.


6.1.3.Ako sud ili nadležno administrativno tijelo utvrdi da je odredba (ili dio odredbe) ovog sporazuma nevažeća, neprovediva ili nezakonita, ostale odredbe ostaju na snazi.


6.1.4. Ako bi bilo koja nevaljana, neprovediva ili nezakonita odredba bila valjana, izvršna i zakonita ako je neki njezin dio izbrisan, odredba se primjenjuje uz sve izmjene koje su potrebne kako bi se ostvarile komercijalne namjere stranaka.


Zadnja izmjena: 30.09.2020.