Search
  • 27 243 Sati
  • 13 358 Narudžbi
  • 1 901 Klijenata
  • 1 840 Recenzija
  • 133 Instruktora

Pripremamo studente za ispite na svim fakultetima

Online instrukcije iz matematike, fizike, kemije i informatike

eMatematika za osnovnu i srednju školu te sve fakultete - položite ispite s lakoćom!

Naruči instrukcije

Pripreme za maturu 2024.

Pripreme za maturu 2024.

Priprema za državnu maturu iz matematike - A i B razina

Odaberite grupne ili individualne pripreme po cijenama od 4,5 € do 15,0 €  po satu! PDV je uračunat.

Saznaj više

Instrukcije iz matematike - kako se pripremiti za prvi sat

Instrukcije iz matematike - kako se pripremiti za prvi sat

Isporuka instrukcije iz matematike putem interneta može se na početku činiti čudnim konceptom, ali s novom tehnologijom i fleksibilnošću koje pruža školovanje na mreži, svakodnevno gledamo sve više lekcija i instrukcija na mreži.

 

Mnogo je prednosti podučavanja na mreži, uključujući fleksibilnost postavljanja vremena i cijena predavanja, pogotovo jer ne zahtijeva vrijeme putovanja. Sastavili smo par savjeta koji će pomoći nastavnicima i učenicima da se pripreme za predavanje online instrukcija iz matematike.

 

Početak

 

Prvi korak u podučavanju putem interneta je osiguravanje brze i pouzdane internetske veze. Također morate osigurati miran prostor za održavanje online instrukcija - pokušajte izbjeći što je moguće više pozadinske buke.

 

Bilo bi vrijedno razmotriti kupovinu slušalica za web kameru i mikrofon jer će to poboljšati kvalitetu zvuka vaše lekcije. Ukoliko radije koristite novije generacije pametnih telefona, oni imaju izuzetno dobre kamere koje omogućuju čistu sliku i dobar zvuk. Laptop u pravilu ima ugrađenu web kameru no ako želite veću kvalitetu slike i zvuke preporuka je nabaviti vanjsku web kameru sa ugrađenim mikrofonom. I pametni telefon se može spojiti na laptop preko USB kabla  s ciljem dodavanja dodatne kamere. U tu svrhu preporučamo instalaciju programa iVcam koja spaja kameru mobitela s laptotopm.

 

Ako imate videosastanak preko mobitela, to znači da morate biti spremni držati svoj mobitel više od pola sata ili ga pak nasloniti na neki predmet kako bi se vidjelo vaše lice. Obje solucije nisu previše praktične, zbog čega je puno bolje uzeti tripod za mobitel pomoću kojega možete namjestiti visinu mobitela te ujedno imati čvrstu, stabilnu sliku koja će odati dojam profesionalnosti. Praktičan tripod je relativno jeftin i možete ga kupiti već za 50 kuna.

 

Pronalaženje prave platforme za vas

 

Odabir prave platforme za vas ovisi o vašem iskustvu jer postoji velika raznolikost besplatnih i plaćenih platformi za izvođenje nastave.

 

Skype je vrlo popularna opcija za online instrukcije, jer je besplatna platforma koja omogućuje dijeljenje zaslona s drugima. Pored Skypea preporučujemo sve popularnije aplikacije Zoom i Microsoft Teams koje su prikladnije za upotrebu na laptopu. Zoom nema vremenski limit za sastanak 1 na 1.

Ukoliko preferirate mobilne telefone i tablete tada je preporuka za korištenje aplikacija kao što su Whatsapp i slično.

 

Google Hangouts + Google Documents još je jedan popularni izbor za pružanje internetske nastave koji nastavnicima omogućuje dovršavanje osnovnih lekcija i prijenos dokumenata.

 

Virtualne interkativne bijele ploče odličan su način da pomognete lekcijama interaktivnijim dijeljenjem dokumenata / prezentacija u učionici. To omogućuje učenicima i nastavnicima da zajedno rade na radnoj ploči.

 

 

Vaš popis "prije instrukcija"

 

Prije prvih instrukcije iz matematike dobro je testirati platformu koju koristite. To možete učiniti sami ili zamolite prijatelje da to testiraju s vama. Dobro je pripremiti se 10 - 15 minuta prije lekcije i osigurati stabilnu internetsku vezu od min 10-20 Mbps.

 

Također biste trebali testirati kameru i jačinu mikrofona kako bi vam instrukcije prošle „glatko“. Ako ste pripremili materijale za instrukcije, dobro ih je poslati učenicima unaprijed, tako da su i oni spremni.

 

Vaš popis "nakon instrukcija"

 

Na kraju instrukcija uvijek je dobro pregledati pokrivene teme i postaviti ciljeve (često i domaću zadaću) za sljedeći sat.

Učeniku treba biti jasno rečeno u čemu je napredovao, a na čemu još mora raditi. U tom kontekstu se definira i domaća zadaća.

 

Vaša eMatematika

Objavljeno: 19. Rujan 2020

Ostali eMatematika članci