Search
  • 27 243 Sati
  • 13 358 Narudžbi
  • 1 901 Klijenata
  • 1 840 Recenzija
  • 133 Instruktora

Pripremamo studente za ispite na svim fakultetima

Online instrukcije iz matematike, fizike, kemije i informatike

eMatematika za osnovnu i srednju školu te sve fakultete - položite ispite s lakoćom!

Naruči instrukcije

Pripreme za maturu 2024.

Pripreme za maturu 2024.

Priprema za državnu maturu iz matematike - A i B razina

Odaberite grupne ili individualne pripreme po cijenama od 4,5 € do 15,0 €  po satu! PDV je uračunat.

Saznaj više

Instrukcije iz fizike - otkrijmo zajedno svijet oko nas

Instrukcije iz fizike - otkrijmo zajedno svijet oko nas

 

Matematičar brojeve može vidjeti svuda oko sebe - u svemiru, prirodi, glazbi, ... Kroz povijest, razvoj tehnologije proporcionalno je rastao s razvojem matematike. Važnost matematike kao znanosti još davno su uočili Egipćani i Rimljani koji su imali i božanstva vezana uz brojeve. Primjerice, egipatska mitologija kaže da je brojeve izumio Hermes, bog znanosti, umjetnosti i mudrosti, dok je kod Rimljana to bio Merkur. Danas se ustalila izreka kako je matematika - kraljica znanosti. Uistinu, uzmemo li u obzir kako je primjenom matematike došlo do razvitka mnogih ostalih prirodnih disciplina, prvenstveno fizike, možemo reći da je matematika korijen brojnih iznimno bitnih zaključaka koji su doprinijeli općem intelektualnom razvoju ljudskoga roda.

 

Fizika je jedna od najistaknutijih znanosti u kojima matematika ima ogroman utjecaj. Razvoj derivacija, integrala i općenito, matematičkog računa, otvorio je cijeli paket novih spoznaja. U ljudskoj je naravi znatiželja, proučavanje i shvaćanje okoline i njenih zakonitosti, a upravo to je jedna od glavnih zadaća fizike.

 

Instruktori na našoj platformi eMatematika, osim što su izvrsni matematičari i svakom problemu pristupaju sistematično i analitično, odlični su fizičari. Stoga, ukoliko Vaše dijete ima potrebu za instrukcije iz fizike, slobodno nam se javite, a mi ćemo Vas povratno kontaktirati u što kraćem roku i s Vama dogovoriti termin održavanja online instrukcija.

 

Paralelno razvijanje znanja iz matematike i fizike najbolji je način istinskog razumijevanja logike i pozadine svijeta koji nas okružuje. Fizika opisuje prirodne zakonitosti, postavlja temeljne jednadžbe kretanja i govori o utjecajima sila. S druge strane, matematika je ključni alat za interpretiranje tih zakonitosti jer nas analitički dovodi do brojnih drugih manje očitih zaključaka.

 

Na kraju, kao što smo već rekli, u ljudskoj je naravi znatiželja. Stoga smo sigurni kako i Vaše dijete ima brojna pitanja o svojoj okolini. Zašto se lopta vrati kada ju napucamo u zrak? Kojom brzinom se vrati? Zašto se zaustavi na travi? Zašto odskoči samo nekoliko puta, a ne odskače zauvijek... Dječja je mašta jedna velika riznica pitanja. Javite nam se, odgovorit ćemo na njih.

 

Vaša eMatematika

Objavljeno: 07. Studeni 2020

Ostali eMatematika članci