Search
  • 25 541 Sati
  • 12 619 Narudžbi
  • 1 795 Klijenata
  • 1 770 Recenzija
  • 140 Instruktora

Pripremamo studente za ispite na svim fakultetima

Online instrukcije iz matematike, fizike, kemije i informatike

eMatematika za osnovnu i srednju školu te sve fakultete - položite ispite s lakoćom!

Naruči instrukcije

Pripreme za maturu 2024.

Pripreme za maturu 2024.

Priprema za državnu maturu iz matematike - A i B razina

Odaberite grupne ili individualne pripreme po cijenama od 4,5 € do 15,0 €  po satu! PDV je uračunat.

Saznaj više

Kako učiti matematiku na mreži

Kako učiti matematiku na mreži

Gradiva iz matematike mogu biti teška tema s kojom se treba nositi, zbog čega smo sastavili neke stvari koje smo naučili od naših najboljih instruktora tijekom godina.

 

Prije instrukcija

Prije prvog predavanja saznajte što više o svom učeniku. To uključuje informacije poput trenutnog uspjeha, iskustva iz prijašnjih razreda, iskustva sa prijašnjim instruktorima, teme za koje im je potrebna pomoć.

Ako su vam potrebne dodatne informacije, možda bi bilo vrijedno unaprijed postaviti probnu lekciju s roditeljem. Zatim možete detaljnije raspravljati o njihovim zahtjevima, a ako postoje bilo kakva pitanja/određena područja na koja trebate biti usredotočeni kako biste pomogli u strukturi instrukcija biti će jasnija.

 

Radni prostor

Osigurajte da vam instrukcije bude postavljene u prostoru s minimalnim ometanjima. O tome prethodno možete razgovarati s roditeljima.

Podsjetite klijenta da vrata sobe svaki put trebati zatvoriti. To bi također trebalo osigurati neometanost za obje strane, pa je stoga važno da soba bude u mirnom dijelu kuće ili stana.

 

Priprema materijala

Prije instrukcija provjerite sa učenikom ima li odgovarajuće udžbenike i materijale za instrukcije. Ako nemaju odgovarajuće materijale, možete o tome razgovarati s učenikom i roditeljima i predložiti vaše opcije. 

Bilo bi dobro podsjetiti roditelje da materijale pripreme prije instrukcije iz matematike kako bi se osiguralo da sve teče bez problema i jednostavno ih prilože u postupku narudžbe.

 

Tijek instrukcija iz matematike

Kada ste utvrdili kakvo je trenutno znanje o određenom poglavlju iz matematike treba definirati težinu zadataka za početak instrukcija. Bolje je početi sa nešto lakšim zadacima jer morate biti sigurni da učenik nema "rupu u znanju". Učeniku je dobro riješiti nekoliko zadataka da shvati o čemu se radi, ali odmah zatim mu i zadati zadatak iz matematike da utvrdite koliko je razumio iz primjera. Važno je biti strpljiv i jasan u komunikaciji.

Poželjno je dati domaću zadaću učenicima kojima je potrebno više pomoći. Temeljem naših iskustava rješavanje zadaće i pregled iste na početku slijedećih instrukcija je siguran put prema boljim ocjenama.

Na kraju, važno se je fokusirati na gradivo iz matematike koje se obrađuje na nastavi. Tako najmanje "lutamo" i najbržim putem postižemo rezultate.

 

Vaša eMatematika

Objavljeno: 13. Rujan 2020

Ostali eMatematika članci