Search
  • 25 541 Sati
  • 12 617 Narudžbi
  • 1 795 Klijenata
  • 1 769 Recenzija
  • 140 Instruktora

Pripremamo studente za ispite na svim fakultetima

Online instrukcije iz matematike, fizike, kemije i informatike

eMatematika za osnovnu i srednju školu te sve fakultete - položite ispite s lakoćom!

Naruči instrukcije

Pripreme za maturu 2024.

Pripreme za maturu 2024.

Priprema za državnu maturu iz matematike - A i B razina

Odaberite grupne ili individualne pripreme po cijenama od 4,5 € do 15,0 €  po satu! PDV je uračunat.

Saznaj više

Kakve veze Harry Potter ima s matematikom?

Kakve veze Harry Potter ima s matematikom?

 

Učenici će najlakše savladati matematičko gradivo ako pristupe matematici kao predmetu koji vole. Nažalost, matematika je među najomraženijim predmetima gotovo svakog srednjoškolca. Zašto? Je li matematika zaista tako teška da jedino genijalni umovi, prirodni talenti poput Hermione, mogu ovladati njezinim neukrotivim silama? Možda joj ipak nismo dali nikakvu šansu da nam se svidi.

Harry Potter i Ron Weasley jako su se mučili s predmetom „Čarobni napitci“ jer ga je predavao profesor kojega nisu voljeli, analogno s tim, i predmet im je bio omražen. Radilo se o profesoru ili samome predmetu, upravo zaziranje, tj. početni otpor učenika prema onome što bi se trebalo naučiti, stvara najviše poteškoća.

Cilj instruktora eMatematika nije taj da učenika nekako pogurne preko prolaznog bodovnog praga. eMatematika uz znanje prenosi i ljubav prema brojevima, logičkom razmišljanju koje je itekako moćno oružje u životu ako se naučimo služiti njime (sjetite se kako Hermiona postupa u neprilikama). Ovdje smo da vas motiviramo i promijenimo vašu negativnu percepciju vlastitih mogućnosti, jer Vi to možete. I ne, nisu vam potrebne predispozicije genijalca, već samo malo dobre volje. Pa ni Harry Potter se nije „apartirao“ iz prve, zar ne? Ali je ustrajao.

Uz instruktore eMatematike obnovit ćete vjeru u svoje matematičke sposobnosti, promijeniti način razmišljanja. Ako ste naučili napamet da je 8x7=56, mi ćemo vas navesti da do tog rezultata dođete i preko 10x7-2x7, jer to je istinsko razumijevanje ova dva pomnožena broja. Ako vam u početku ne krene od ruke, sjetite se da ni Harryju Potteru omiljeni predmet, „Obrana od mračnih sila“, nije nimalo išao glatko. Kako je on uspio iz tog predmeta na završnim testovima dobiti izvrsnu ocjenu?! Vjerovao je da može, kao što i mi u eMatematici vjerujemo da Vi to možete.

Uz malu pomoć instruktora eMatematike, ne samo da ćete savladati gradivo matematike, već ćete osnažiti i vjeru u sebe, što je važnije od same ocjene u dnevniku. Trebamo napomenuti da mi to ne možemo ostvariti bez vaše suradnje i dobre volje. U konačnici, ni sva Dumbledoreova vjera u mogućnosti Harryja Pottera ne bi vrijedila ništa, da sam Harry nije mislio da može. Čarobne riječi su: mogu, hoću i vjerujem. Neka vam je sa srećom u predstojećim matematičkim izazovima!

 

Vaša eMatematika

Objavljeno: 05. Studeni 2020

Ostali eMatematika članci